Intotdeauna citeste si/ sau vizioneaza cu atentie instructiunile, inainte de a folosi pentru prima oara produsul.
- Verifica, inainte de fiecare folosire, cusaturile si materialul.
- Foloseste o pozitie adecvata varstei copilului.
- Nu folosi port-bebe-ul cu un copil care nu coopereaza.
- De regula, atunci cand nou-nascutii au un disconfort, acesta il semnaleaza fie prin plans, fie prin agitatie. Raspunde cererilor copilului!
- Nu purta copilul in port-bebe atunci cand faci activitati periculoase (folosesti aragazul, obiecte ascutite, substante inflamabile, etc) sau care pot dauna copilului (alergare, jogging, activitati sportive, mers pe bicicleta, condus etc)
- Un port-bebe nu este un inlocuitor pentru scaunul de masina, landou sau scoica.
- Nu folosi port-bebe-ul pentru a cara si alte lucruri.
- Verifica regulat respiratia copilului si daca acesta primeste suficient aer. Pentru bebelusii care nu isi pot tine capul singuri, verifica atent pozitia copilului pentru ca intre barbie si piept sa existe loc pentru cel putin un deget. Pozitia cu barbia in piept poate sa blocheze caile respiratorii, fiind foarte periculoasa pentru un nou-nascut care nu isi poate misca ferm capul, pentru a se elibera.
- Iti recomandam sa nu folosesti pozitia pentru purtat in spate cu un copil ce are mai putin de un an. Daca totusi vrei sa o faci, ai grija sa fii insotit de cineva pe toata perioada in care montezi port-bebe-ul, pana reusesti sa o faci singura fara probleme. De asemenea, iti recomandam sa exersezi deasupra patului.
- Pana te simti suficient de confortabil/experimentat, sustine mereu copilul cu o mana.
- Asigura intotdeauna copilul cu o mana daca te apleci.
Intotdeauna pune copilul in port-bebe cu piciorusele in aceeasi pozitie in care sta atunci cand il tii in brate. Daca isi tine piciorusele stranse si incrucisate, pune-l in sling/wrap cu picioarele inauntru. Daca nu le tine incrucisate, lasa-l cu picioarele afara, indiferent de varsta.
Intotdeauna verifica sa existe loc de unu-doua degete intre barbia si pieptul copilului. Pozitia cu barbia in piept ingusteaza caile respiratorii ale copilului ducand la scaderea saturatiei de oxigen din sange si favorizand asfixierea pozitionala.
Daca ai orice nelamuriri, nu ezita sa ne contactezi.